Trailrunning Scotland

1359

Schotland vlag11 t/m 13 april 2019

> klik hier voor de weegave van de 9 km route (dag1)

> klik hier voor de weergave van de 20 km route:

Inschrijven Trailrun Schotland >


De naam Schotland is afgeleid van de Latijnse naam “Scoti” die door de Romeinen gebruikt werd om deGaelische bevolking in het hedendaagse Schotland en Ierland aan te duiden.
De nationale vlag van Schotland – bekend als de Saltire of het Andreaskruis – werd (volgens de legende) al in de negende eeuw gebruikt en zou daarmee de oudste nationale vlag ter wereld zijn.

Wie naar Schotland gaat moet niet rekenen op goed weer. Met een overduidelijk zeeklimaat en noordelijke ligging is het vragen om slecht weer, kou en regen. Toch zou het zonde zijn als u voor het weer een trailun vakantie naar Schotland laat schieten. Schotland is een bijzonder mooie regio met zeer veel natuurschoon en historische bezienswaardigheden. De bewolkte luchten die over de heuvels razen maken het landschap eigenlijk alleen maar mooier. De rijke historie van de regio zorgt voor meer dan genoeg attracties, die ook door filmproducenten worden herkend en erkend.
Verschillende locaties uit Harry Potter en James bond zijn in Schotland terug te vinden. En het landschap is dan ook wel erg uitnodigend als filmdecor. Veel vakantiegangers in Schotland ontdekken de regio al rondreizend. Trailrunnend kun je dan ook optimaal genieten van de mooie vergezichten, kleine dorpjes en wonderschone natuur.

Omdat Schotland een zeer rijke en oude geschiedenis heeft, zijn er vele leuke oude dorpjes en steden.Ook diverse kastelen in het gebied zijn te bezoeken. Voor wie ook van fietsen, wandelen of mountainbiken houdt zijn er diverse routes.

Edinburgh de startlocatie is een erg leuke en zeer bruisende jonge stad. Zonder direct een grote drukke wereldstad te zijn, is de hoofdstad van Schotland wel een stad met alle faciliteiten. Het is bovendien een erg gezellige stad met heel veel pubs waar vaak in de avonden ook nog live muziek te horen is

Deelnemers april 2019

 1. Aleida
 2. Hendrika
 3. Elbertje
 4. Naomi
 5. Gereserveerd
 6. Eric
 7. Peter
 8. Marco J
 9. Remco
 10. Anja
 11. Veronique
 12. Chantal
 13. Yannick
 14. Saskia
 15. Carine
 16. Ron De da dut
 17. Marcel
 18. Marco O
 19. Michel
 20. Arnold
 21. Dorinde
 22. Paul

The Pentlands:

 Met 10.000 hectare en meer dan 100 km aan paden zijn de Pentlands een geweldige plek om te trailrunnen. De hoogte van het gebergte is ongeveer 600 meter, voor onze Nederlandse benen uitdagend genoeg.


Trailrun programma:

Dag 0
We streven er na een “social Trailrun” in Nederland te organiseren zodat de deelnemers elkaar al ontmoet hebben voordat de gezamelijke reis gemaakt wordt. Daar wordt ook het programma doorgenomen.

Donderdag
We verzamelen in Weeze op de Airport op afgesproken datum en tijd. Bij aankomst in Edinburgh gaan we met huurauto’s nar de Pentlands. Daar doen we een eerste knnismaking trail van ongeveer 10 km. Aansluitend rijden we in 10 min naar Edinburg.
De accomodatie is een Hostel in het centrum van Edinburgh. Dit is een eenvoudig, goedkoop maar vooral gezellig onderkomen. Afhankelijk waar je voor kiest heb je een 4-8 of 12 persoons kamer. Gezamelijk gebruik van het sanitair en er is ook een keukentje waar je eventueel je eigen maaltijd kan bereiden. s’Avonds gaan we gezamelijk ergens eten.

Vrijdag
‘ s Morgens na het ontbijt gaan we ons voorbereiden op de traildag. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen uitrusting en lunch. We gaan gezamelijk naar de start locatie met de huur auto’s. We lopen gezamelijk een route van ongeveer 21 km. Daarbij komen we over 10 toppen waaronder de bekende East en West Kip. Na afloop drinken we een drankje aan de voet van de Pentlands.
Gezamelijk rijden we weer naar onze accomodatie. Ook hier weer de vrijheid om je eigen plan te trekken, maar we waarderen het als we gezamelijk ergens gaan eten. De stad is s’avonds erg gezellig en voldoende opties om ons te vermaken

Zaterdag
De vroege vogels nog een trail maken naar Arthur’s Seat en daar genieten van de zonsopgang. Arthur’s Seat maakt deel uit van een grote uitgedoofde vulkaan die meer dan 350 miljoen jaar geleden voor het laatst tot uitbarsting kwam. De rotsachtige piek van 251 meter is bijna overal in Edinburgh zichtbaar. Vanuit de verte lijkt de formatie op een knielende leeuw.

De echte oorsprong van de naam is onbekend maar er zijn twee theorieën die elkaar bestrijden. Volgens de eerste is de heuvel vernoemd naar koning Arthur. De tweede zegt dat de naam een verbastering is van ‘Ard-na-Said’, Gaelic voor ‘Hoogte van de pijlen’.

De weg omhoog kun je niet missen. Het maakt niet uit welke je route je neemt, maar bovenop is het wel rotsachtig en winderig. De wandeling naar de top is 4,8 kilometer lang en kan 30 minuten of een paar uur duren, afhankelijk van hoe snel je wandelt en welk pad je neemt.
Tijdens de wandeling kun je de lavastromen herkennen aan de hopen donkergrijze basaltrotsen. Geniet eenmaal bovenop een tijdje van de geweldige uitzichten over de stad. Of je kiest voor ontspannen wakker worden en een wandeling door de oude stad te maken

Rond 10.00 uur rijden we naar de luchthaven waar we de huurauto’s inleveren

Begeleiding:

U wordt begeleid door instructeurs van Viking die het gebied kennen en ook veel ervaring hebben met het lopen in de bergen en het doen van trailruns

Advies:

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”

Aangezien het weer nogal onvoorspelbaar is raden wij een ieder aan:

 • Wollen thermo kleiding als onderlaag (blijft warm ook al is het nat)
 • Goede (gore tex) regenjas
 • Trailrugzak met camelbag en opberg mogelijkheid
 • Telefoon (waterdicht verpakt)
 • Alu deken
 • Noodverband
 • fluit
 • Contant geld (50 pond voor noodgevallen)
 • GPS

Optioneel:

 • Download het programma Wikiloc (5 euro) Daarna het gebied downloaden Dan kun je off line de routes inladen en lopen mbv je mob telefoon

Kosten:

Kosten voor deze onvergetelijke ervaring:
100 euro p.p.*

Dit is inclusief:

 • Overnachting in een hostel (incl beddengoed)
 • NL begeleiding
 • Social trailrun in NL Posbank (kennismaking)

Dit is exclusief:

 • Verzekeringen (reisverzekering met juiste sportdekking is verplicht)
 • Maaltijden
 • Autohuur
 • Ticket Weeze- Edinburgh (VV)
 • Persoonlijke uitgaven

(kosten van brandstof en parkeren komen ongeveer op 18 euro p.p.uit)

Vlak bij de hostel zijn er veel mogelijkheden voor ontbjt en u kunt ook zelf u lunch samenstellen. Daarom hebben wij besloten dit niet te organiseren. De avondmaaltijd gaat in overleg wij zullen een vrijblijvend voorstel doen om met de groep ergens te gaan eten.

Dit zal een eenvoudig restaurant zijn om de kosten in de hand te houden. Er zal wel van te voren gevraagd worden of je deelneemt, wat wij natuurlijk wel hopen. De avond is ook wat een ieder wil. De een wil vroeg slapen, de ander wil het nachtleven misschien meemaken. Wij respecteren ieders mening, als we maar rekening met elkaar houden.

 


Inschrijven Trailrun Schotland

 

 

 

Recent aangepast: 15 januari 2019

Reacties gesloten