Trailrunning Schotland

11739

Hardlopen en hiken in Schotland

Toe aan een nieuw avontuur? Ga met ons mee op reis naar Schotland! Van donderdag 20 tot en met zondag 23 april 2023 en 9 tot en met 12  november 2023 organiseren wij een gezellig en sportief weekend voor hardlopers, trailers en hikers. Combineren kan natuurlijk ook! Twijfel je nog? Wacht niet te lang, we hebben maar plek voor 14 deelnemers.

Aanmelden:

Ben je overtuigd? Stuur een mail naar info@vikingoutdoor.nl en ontvang het inschrijfformulier en verdere instructies in je mailbox.Over Schotland

De naam Schotland is afgeleid van de Latijnse naam “Scoti” die door de Romeinen gebruikt werd om de Gaelische bevolking in het hedendaagse Schotland en Ierland aan te duiden. De nationale vlag van Schotland – bekend als de Saltire of het Andreaskruis – werd (volgens de legende) al in de negende eeuw gebruikt en zou daarmee de oudste nationale vlag ter wereld zijn. Wie naar Schotland gaat moet geen mooi weer verwachten… Alhoewel, tot nu toe hebben we wel geluk gehad. Met een overduidelijk zeeklimaat en noordelijke ligging is het vragen om slecht weer, kou en regen. Toch zou het zonde zijn als je voor het weer een trailrun vakantie naar Schotland laat schieten.

Omdat Schotland een zeer rijke en oude geschiedenis heeft, zijn er vele leuke oude dorpjes en steden. Ook diverse kastelen in het gebied zijn te bezoeken.

Edinburgh, de startlocatie, is een erg leuke en zeer bruisende stad. Zonder direct een grote drukke wereldstad te zijn, is de hoofdstad van Schotland wel een stad met alle faciliteiten. Het is bovendien een erg gezellige stad met heel veel pubs waar vaak in de avonden ook nog live muziek te horen is.

Over Pentlands

Met 10.000 hectare en meer dan 100 km aan paden zijn de Pentlands een geweldige plek om te trailrunnen en te hiken. De hoogte van het gebergte is ongeveer 600 meter, voor onze Nederlandse benen uitdagend genoeg.

Over Loch Lomond

Het meer vormt het centrum van het Nationaal park Loch Lomond en de Trossachs dat in 2002 werd opgericht en ook de Trossachs omvat. Het bevindt zich twintig kilometer van Glasgow, en vormt daardoor een belangrijk toeristisch gebied. Er omheen zijn de prachtige heuvels waarlangs mooie trails lopen en welke je een fantastisch uitzicht geven over het meer. Er zijn 40 toppen boven de 725 meter in dit gebied. En ook enkele toppen boven de 1000 meter.


Trailrunning Schotland


Programma trailreis Schotland

Voordat we samen op reis gaan, ontmoeten we elkaar eerst in Nederland tijdens een ‘social trailrun’. Een korte kennismaking waar we ook onderstaand programma doornemen. Het kan zijn dat we gedurende de reis het programma hier en daar iets aanpassen of dagen omwisselen. Bijvoorbeeld in verband met de weersomstandigheden of de conditionele gesteldheid van de groep (of een deel hiervan). Dit gebeurt uiteraard in overleg met de groep.

Donderdag: Dag 1: Arthurs Seat

Wij vertrekken s’morgens 09.00 uur met  Ryanair vanaf Weeze. Bij aankomst in Edinburgh (rond de middag) gaan we met huurauto’s naar de accommodatie waar we inchecken. Daarna snel omkleden en een loop naar Arthurs seat. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad Edinburgh.

Vrijdag: Dag 2: Pentlands

Na het ontbijt gaan we de heuvels van de Pentlands bedwingen. We rijden gezamenlijk naar de startlocatie met de gehuurde auto’s (20 min). We lopen in de groep waarbij je bent ingedeeld een route van ongeveer 21 km met de nodige hoogtemeters. Via deze route komen we over 10 toppen waaronder de bekende East en West Kip. Na afloop drinken we een drankje aan de voet van de Pentlands. Gezamenlijk rijden we weer naar onze accommodatie. ‘s Avonds heb je de vrijheid om je eigen plan te trekken, maar we waarderen het als we gezamenlijk ergens gaan eten. Voor het eten volgt de briefing over de volgende dag. De stad is ‘s avonds erg gezellig en er zijn voldoende opties om ons te vermaken.

Zaterdag: Dag 3: Loch Lomond

We rijden ‘s morgens naar Loch Lomond, dus op tijd uit de veren, lunchpakket maken bij het ontbijt en voldoende water meenemen. We checken de trail-uitrusting en voeding nog even en daar gaan we. In ongeveer 2 uur rijden we naar het uitdagende gebied. Dit gebied is hoger dan de Pentlands (1000m +) dus hier kunnen we onze energie wel kwijt. Mooie vergezichten en uitdagende trails liggen hier op ons te wachten. De route die we gepland hebben, is ongeveer 24 km. Eind van de middag rijden we weer moe maar voldaan terug naar Edinburgh waar we lekker gaan eten en nog een avondje genieten van de levendige stad.

Zondag: Dag 4: Trail & terugreis

Rustig wakker worden, even kijken of het lichaam nog in staat is om te bewegen. Onze vlucht gaat pas om 20.00 uur. We maken een plan wie wat wil doen, een optie is een fietstour door de ouwe stad te doen.
Maar we kunnen ook nog een mooie trail gaan lopen.
We spreken een tijd af om weer te vertrekken naar de luchthaven.


Trailen en hiken in Schotland met Viking Outdoor.


Algemene informatie

Begeleiding

U wordt begeleid door instructeurs van Viking Outdoor die het gebied kennen en ook veel ervaring hebben met het lopen in de bergen en het organiseren van trailruns en andere buitensport activiteiten.

Inpaklijst

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”

Aangezien het weer nogal onvoorspelbaar is raden wij een ieder aan:

 • Wollen thermo kleiding als onderlaag (blijft warm ook al is het nat)
 • Goede (gore tex) regenjas
 • Trailrugzak met camelbag en opberg mogelijkheid
 • Telefoon (waterdicht verpakt)
 • Alu deken
 • Noodverband
 • fluit
 • Contant geld (50 pond voor noodgevallen)
 • GPS

Kosten

Kosten voor deze onvergetelijke ervaring: € 350,- p.p.* voor deelname en € 10,- p.p. STO Garant (meer informatie hieronder).

Dit is inclusief:

 • NL begeleiding
 • Boekingskosten
 • Overnachtingen in een Hostel

Dit is exclusief:

 • Verzekeringen (reisverzekering met juiste sportdekking is verplicht)
 • Maaltijden
 • Autohuur + benzine en parkeerkosten (gedeeld komt dit neer op ongeveer 60 euro p.p.)
 • Ticket Weeze – Edinburgh VV
 • Persoonlijke uitgaven

Maaltijden

Vlak bij het hostel zijn er veel mogelijkheden om te ontbijten (ontbijt in de hostel kost maar 1,50 pond) en je kunt ook zelf je lunch samenstellen. Daarom hebben wij besloten dit niet te organiseren. De avondmaaltijd gaat in overleg. Wij zullen een vrijblijvend voorstel doen om met de groep ergens te gaan eten. Dit zal een eenvoudig restaurant zijn om de kosten in de hand te houden. We vragen wel vantevoren of je deelneemt, wat wij natuurlijk wel hopen. De avond is ook wat een ieder wil. De één wil vroeg slapen, de ander wil het nachtleven misschien meemaken. Wij respecteren ieders mening, als we maar rekening met elkaar houden.

Aanmelden

Je meld je aan door een e-mail te sturen naar info@vikingoutdoor.nl. Je ontvangt van ons een inschrijfformulier die wij graag ingevuld weer terug ontvangen.


 

 

 

 

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


 

 

 

 

Viking is lid van VvKR VvKR is een vereniging waar zich nu 430 reisspecialisten verenigd hebben en waarbij alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals STO-Garant, Dit wil zeggen dat je verzekerd bent wanneer de touroperator waar je jouw vakantie geboekt hebt failliet gaat, je krijgt dan de vooruitbetaalde reisgelden terug. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij kunt boeken.


 

 

 

 

 


Wil je wat terug doen voor de natuur? Plant een boom! Wij moedigen mensen, die met ons op pad gaan, aan om een boom te planten zodat we nog lang kunnen genieten van de natuur. Dat kan door hier te klikken.


Algemene voorwaarden

Klik hier om de algemene voorwaarden te raadplegen.

Recent aangepast: 11 februari 2023

Reacties gesloten