Winter Trail & Walk Ardennen

5563

 

Hardlopen en hiken in de Belgische Ardennen

Een keer wat anders dan een rondje (hard)lopen rondom huis? Ga met ons mee naar de Belgische Ardennen! Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 januari 2023 organiseren wij een gezellig en sportief weekend voor hardlopers, trailers en wandelaars. Combineren kan natuurlijk ook! 

Gelegen op ongeveer 230 km van Arnhem in de omgeving van Durby Barvaux Hamoir vind je onze mooie accommodatie met 1 of 2 persoons kamers. En al ligt er geen sneeuw, het blijft nog steeds een prima traillocatie. De omgeving is uitgevonden voor de buitensporter; skiën, mountainbiken, wandelen, en natuurlijk trailrunnen zijn de perfecte sporten voor dit gebied.

Nieuw: wandeltochten

Ben jij (of je partner) geen hardloper maar lijkt het je wel tof om met een gezellige groep mee op reis te gaan? Viking Outdoor organiseert deze editie ook wandeltochten. Dé uitkomst wanneer je zelf een hardloper bent, maar ook graag samen met je (niet hardlopende) partner op reis gaat. Ben je nog herstellende van een blessure of twijfel je of je het conditioneel wel vol kunt houden? Deze combinatie biedt de uitkomst. Bepaal per dag of je fit genoeg bent om te rennen of dat je liever gaat hiken.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant 

Ga mee op reis naar de Ardennen

 

Ontspanning en gezelligheid

Wie al eens eerder met ons op pad is geweest, weet dat we op een ontspannen manier onze trails organiseren op verschillende niveau’s. En met onze 27 jaar ervaring in het organiseren van activiteiten weten we wat mensen waarderen. 

We gaan met maximaal 40 personen (inclusief begeleiding en ondersteuning) op pad. Dat belooft een gezellig trail/wandel feestje te worden! Onze ervaring met trailrunners en hikers is eigenlijk alleen maar positief. We hebben over het algemeen allemaal dezelfde passie met als doel; genieten van de natuur en de gezelligheid met elkaar met een sportieve tint.

Belangrijke aspecten tijdens dit weekend: sportief bezig zijn, sociale omgang met elkaar, elkaar helpen met bijvoorbeeld koken, afwassen, opruimen ect en samen zorgen dat iedereen een leuk weekend heeft!

 

Programma Trailreis Belgische Ardennen

We hebben een leuk programma opgesteld waarbij je zelf de keuze maakt welke uitdaging of ontspanning het beste bij jou past. 

Vrijdag: dag 1

We verwachten vanaf 18.00 uur bij de accommodatie. Kom je alleen of met 2 personen, wellicht zijn er medereizigers met wie je kunt carpoolen. Wil je al eerder komen om voor jezelf alvast een route in de omgeving te lopen? Dan is dat ook mogelijk. ‘s Avonds bereiden we een eenvoudige maar lekkere pastamaaltijd, als goede voorbereiding op de volgende dag en je de energie weer kunt verbranden. Daarna gaan we op pad. 

 • Vanaf 18.00 uur aankomst en settelen in je kamer.
 • Rond 19.00 uur staat de pastamaaltijd klaar.
 • Rond 21.00 uur starten we de Night Trail.

We maken een reflector trail van ongeveer 8km. Ik hoor je denken “reflectortrail, wat is dat dan?” We hangen kleine reflectoren op, die oplichten als je er op schijnt met je hoofdlamp. Zo zetten we een route van ongeveer 8km uit, die je met je maatje of anderen uit de groep kunt gaan afleggen. Let wel, alleen lopen is geen optie.

Na de “Night Trail” is het tijd voor kennismaken en een beetje “Chillen”. We richten een bar in waar verschillende drankjes verkrijgbaar zijn tegen acceptabele prijzen. Deze avond volgt er een briefing over de te lopen routes op zaterdag. Na deze informatie kun je je inschrijven op de intekenlijst en aangeven aan welke activiteit jij deel wilt nemen. 

Zaterdag: dag 2

 • 8:00 uur opstaan
 • 9:00 uur ontbijt 
 • Uitleg en indeling groepen (naar afstand en getraindheid)
 • Trailrun of hike
 • Viking Winter BBQ
 • Ontspannen bij het kampvuurtje

Tijdens het ontbijt maak je ook direct een lunchpakket klaar. We komen pas in de middag terug. Afhankelijk van de keuze die je hebt gemaakt, verzamel je met je groepje en lopen, of rijden jullie (eigen auto’s) onder begeleiding van een Viking instructeur naar het startpunt. Van de routes zijn GPX bestanden gemaakt, die je voorafgaand van het weekend in NL te downloaden zijn.

Er zijn gediplomeerde Trailrun instructeurs aanwezig die je van handige adviezen voorzien en onder andere tips geven met het dalen en klimmen. Tempo en afstand is van veel zaken afhankelijk. Ligt er verse sneeuw? Dan kunnen we flink aan de bak en zal het tempo lager liggen. Ook wordt er dan rekening gehouden met de gekozen afstand. Bij extreme kou kan het voorkomen dat drinkwater bevriest. Maar uiteindelijk is het natuurlijk fantastisch om in een wit heuvelachtig landschap rond te rennen!

We verzorgen in het begin van de avond de “befaamde” Viking Winter BBQ met vlees van een keurslager, dus geen voorgekookt smakeloos platgeslagen stuk rubber. Salade en stokbrood maken het af. Helaas zijn wij niet zo ervaren in vegetarische maaltijden, maar je kan ons hierbij helpen en adviseren (stuur gerust een mail met je wensen). Een biertje, wijntje of frisdrank staat weer klaar in de bar. ‘s Avonds is het chillen met een drankje, elkaar (nog) beter leren kennen en vooral gezellig bij elkaar zijn. Kampvuurtje maakt het feest compleet. 

Zondag: dag 3

 • 8.00 uur opstaan
 • 9.00 uur ontbijt
 • Trailrun of hike
 • Rond 14.00 uur lunch
 • Afsluiting weekend

Vanuit de accommodatie lopen we verschillende routes. Je kunt een keuze maken die bij jou past. De verschillende afstanden en routes volgen nog, maar er zit altijd iets voor jou bij. De keuze is reuze in deze prachtige omgeving. Na de lunch sluiten we af en kan ieder voor zich weer huiswaarts keren.

 


Sfeerbeelden van Viking Wintertrail Sauerland.  (qua opzet vergelijkbaar met de Ardennen)

 

Algemene informatie

Kosten deelname

De kosten voor deelname aan dit trail- en hike weekend bedragen € 250,- per persoon. Dit tarief geldt voor zowel wandelaars als trailrunners.

Dit is inclusief:

 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt, lunch en diner (en koffie en thee tijdens de maaltijden). 
 • STO garantstelling (meer informatie)
 • Begeleiding en routes

Exclusief:

 • De drankjes, repen en eventuele andere voedingsmiddelen voor tijdens het lopen, zijn voor eigen rekening. 
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Annuleringsverzekering

Routes

Wij zorgen voor verschillende mooie en uitdagende routes voor zowel de hardlopers als wandelaars. Deze routes verschillen in moeilijkheidsgraad en afstand. Deze routes worden vooraf aan het weekend gedeeld. 

Inpaklijst

 • Nooddeken (verplicht)
 • Slaapzak of  ander beddengoed (er is een bed met kussen)
 • Slippers
 • Hoofdlamp
 • Handdoeken
 • Gaiters voor over je schoenen
 • Trailrugzak\
 • Warme kleding Trail jas Muts (erg belangrijk in de kou)

Deelname eisen

Wij gaan er van uit dat je mentaal en fysiek in staat bent de afstand te lopen waar je je voor opgeeft. Winterse omstandigheden maken het er vaak niet makkelijker op, houd daar rekening mee. Eventuele bijzonderheden zijn bij ons voor deelname aan dit weekend bekend, tenzij er iets is opgetreden tijdens het weekend. Bij twijfel neem contact op en overleg met ons.

Inschrijven

Ben je overtuigd en ga je met ons mee? Wacht niet langer en meld je aan! Dit doe je eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@vikingoutdoor.nl. Je ontvangt vervolgens via de mail ons inschrijfformulier. 

Betaling gaat via STO Garant. De link hiervoor volgt nog. 

 

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Garantieregeling STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Viking Adventure Sports gebruik van STO Garant. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina
(Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Viking Adventure Sports wordt duidelijk vermeld of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Viking Adventure Sports, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [naam onderneming] niet (volledig en/of tijdig) worden verleend, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

 


 

 

Recent aangepast: 11 november 2022

Reacties gesloten